PowNed-oprichter Dominique Weesie verdedigt een recente uitzending van Pownews, waarin de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes met een verborgen camera over zijn liefdesleven werd uitgehoord. 

In de desbetreffende uitzending werd uiteengezet hoe Hoes in het bijzijn van een verborgen camera details over zijn affaire met een 24-jarige jongen toelicht.

In de fragmenten spreekt de 53-jarige Hoes ook uit hoe hij met zijn werkgever in die kwestie om is gegaan. 

Volgens PowNews zou Hoes hierdoor geen burgemeester meer kunnen blijven. 

Problemen

Hoes kwam vorig jaar in de problemen, omdat hij gefotografeerd was terwijl hij een 24-jarige man zoende. Hoes was toen nog getrouwd met televisiepresentator Albert Verlinde. Ook zou de burgemeester met ontbloot bovenlijf te vinden zijn geweest op de datingapp Grindr.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maastricht zouden burgemeester Onno Hoes ondertussen "een elegante aftocht" hebben aangeboden. Hoes mag aanblijven als burgemeester tot hij een nieuwe baan heeft gevonden.

'Minder bombarie'

Volgens Weesie valt het gebruik van een geheime camera in deze kwestie te verdedigen. "Het was journalistiek gezien zeker níet over het randje, maar we hadden het wel met wat minder bombarie mogen brengen, wat ingetogener", zegt Weesie tegen De Volkskrant.

NPO3-zendermanager Suzanne Kunzeler vindt echter dat PowNews te ver is gegaan. "Het is van belang om met omroepen te blijven praten over wat ze doen en waarom ze het doen. Wat is journalistiek verantwoord en wat is toelaatbaar?", vraagt Kunzeler zich in gesprek met de krant af.

Weesie lijkt de actie van Kunzeler rustig af te wachten: "Ik ben blij dat de zendercoördinator een mening heeft. Maar ze mag zich inderdaad niet met de inhoud van onze programma's bemoeien."