SBS en NU.nl hebben de rechten verworven van de Champions League-uitzendingen in de voetbalseizoenen 2015 - 2018.

Dat bevestigt Sanoma, eigenaar van zowel NU.nl als SBS, dinsdag, nadat het nieuws vorige week al deels via het AD naar buiten kwam.

De wedstrijden worden vanaf augustus 2015 op een van de SBS-zenders uitgezonden. NU.nl neemt de online rechten voor haar rekening.

"In Nederland heeft de UEFA - als tweede land in de wereld - besloten een digitaal pakket te verkopen, los van de andere beschikbare rechten", licht CEO van Sanoma/SBS Peter de Mönnink toe.

"Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit dat naast de wedstrijden op tv ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn. En dat de mooiste hoogtepunten uit een wedstrijd eenvoudig on demand terug te kijken zijn."

Luc Peeters, COO Broadcasting SBS, laat eveneens weten gelukkig te zijn met de verkregen uitzendrechten van de Europese voetbalcompetitie. "Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland."

NOS

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de Champions League niet door de publieke omroep wordt uitgezonden.

Onlangs werd duidelijk dat de NOS geen bod heeft gedaan op de rechten voor 2015-2018. "Door bezuinigen is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen", zei algemeen directeur Jan de Jong na het aflopen van de deadline.

SBS en RTL deden wel een bod. Over de hoogte van het bod wilde SBS eerder niets kwijt.

Gemiddeld kijkt 21,5 procent in de leeftijdsgroep tussen 15 en 34 jaar naar het voetbal in de Champions League.