In de nabije toekomst hoopt Paul de Leeuw weer een komedieserie te maken voor de Publieke Omroep (NPO). Dat zegt hij tegen NU.nl.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat De Leeuws komedieserie Seth & Fiona werd uitgezonden op de VARA. Hij speelde zelf de hoofdrol in de serie, naast Olga Zuiderhoek en Kees Prins. Een vervolg komt er niet. "Dat gaat niet door", glimlacht De Leeuw wanneer hij aan de cultserie herinnerd wordt.

Hij noemt het stoppen van acteur Kees Prins, die in de serie de rol van Seths vriend Freek vertolkte, de voornaamste reden dat er geen tweede serie van Seth & Fiona verschijnt. "We hebben wel met hetzelfde team een nieuwe komedie geschreven, maar die ging niet door."

"Dat was een soort Seth & Fiona 2.0, waarin Seth dood was. Een nieuwe komedie gaat wel door als de Publieke Omroep weer wat meer geld heeft. Dat wordt Het Moet Niet Gekker Worden, een beetje een pastiche op Curb Your Enthousiasm, ook met Olga Zuiderhoek."

Herhalingen

Er zijn slechts elf afleveringen gemaakt van Seth & Fiona, die werden uitgezonden tussen april en juni 1994. De serie werd gedeeltelijk herhaald toen De Leeuw in 1997 vanwege een hernia niet op televisie kon verschijnen. In december 2013 werd Seth & Fiona in zijn geheel herhaald op themakanaal Best 24.

"Ik heb het toen weer gekeken, maar ik wist niet meer wat we allemaal hadden gemaakt", lacht de programmamaker. "Mijn man is zeven jaar jonger dan ik en omdat hij het vroeger altijd keek, wist hij wist beter hoe het afliep dan ik. Het prikkelt nog altijd, het was zo’n leuke tijd."