Carlo Boszhard is heel blij dat Privé een rectificatie heeft gedaan van het verhaal dat ze vrijdag schreven, waarin ze beweerden dat de presentator valsspeelt tijdens zijn deelname aan het programma Maestro.

Aan RTL Boulevard laat de presentator weten opgelucht te zijn dat er nu een rectificatie online is gekomen.

Door een anonieme betrokkene werd in het stuk van Privé gesuggereerd dat Boszhard extra dirigeer-lessen heeft genomen. Bovendien zou hij voorgetrokken worden door de jury van Maestro, en mede-kandidaten hebben afgekocht.

"Het is overduidelijk dat hij een streepje voor heeft", aldus de anonieme betrokkene tegen Privé-journalist Jan Uriot. "Hij is echt, wat je vroeger op school noemde, het lievelingetje van de klas."

In Maestro nemen acht bekende Nederlanders het tegen elkaar op bij het dirigeren van Het Balletorkest. De BN'ers hebben geen dirigeer-ervaring. Daarbij worden ze beoordeeld door een driekoppige jury en voorafgaand aan elke aflevering door coaches van het programma begeleid.

Te woord staan

Boszhard zei vrijdag al juridische stappen te overwegen. "Ik vraag me echt af waarom ze dit doen. Ik heb dit in 25 jaar televisie nog nooit meegemaakt."

In de rectificatie die maandagmiddag online verscheen staat dat er "ten onrechte afbreuk is gedaan aan de goede naam van Carlo Boszhard."

"En weet je, iedereen heeft mijn nummer, ze mogen altijd bellen", aldus Boszhard, die aan RTL Boulevard laat weten dat hij met liefde Privé te woord had gestaan over het verhaal.