Nelleke van der Krogt neemt binnenkort afscheid van Tussen Kunst & Kitsch en gaat daarna met pensioen. "Maar ik sluit echt niet uit dat ik ooit weer op tv te zien zal zijn."

Tegen NU.nl zegt de presentatrice dat ze het na twaalf jaar Tussen Kunst & Kitsch tijd vond voor vernieuwing van het programma.

"Het is goed dat de kijker binnenkort iemand anders daar ziet zitten. Zo moet dat ook. Ik moet niet blijven zitten tot de mensen moe van me zijn."

De presentatrice vertelt dat het besluit om te stoppen bij omroep Avrotros geheel uit haar zelf komt en niets te maken heeft met verjonging. "Twee jaar geleden wilde ik al stoppen, ik was er wel klaar mee. Toen hebben ze me gevraagd om alsjeblieft nog even te blijven. Dat heb ik toen gedaan, maar nu is het mooi geweest."

Een terugkeer op televisie sluit Van der Krogt niet uit, maar voorlopig zal de kijker het even zonder haar moeten doen. "Ik ga gewoon even kijken hoe het leven zonder televisie is. Wat ik dan doe. En daarna zien we wel weer. Ik wil niet emotioneel en groots afscheid nemen om vervolgens weer terug te komen."

Frits Sissing

Tussen Kunst & Kitsch wordt vanaf het volgende seizoen gepresenteerd door Frits Sissing. Hoewel Van der Krogt tevreden is met haar opvolger, zegt ze weinig te maken hebben gehad met de keuze voor Sissing.

"Ik had een hele lange lijst, waar alleen maar Frits Sissing op stond", grapt ze. "Nee, maar even zonder dollen: Ik heb wel een hele grote mond, maar uiteindelijk maakt het natuurlijk geen reet uit wat ik vind. Maar ik ben heel tevreden met Frits."

Eer

"Dat vind ik een hele eer, dat iemand die zo verweven is met een programma mij aanwijst als de geschikte persoon voor de klus", stelt Sissing tegenover NU.nl.

De presentator is niet van plan grote veranderingen door te voeren. "Tussen Kunst & Kitsch is al dertig jaar een succes en dat is mede omdat het programma in de basis altijd hetzelfde is gebleven. Daar ga ik dan niet te veel aan doen."

"Natuurlijk zal het er wat anders uitzien. Ik ben Nelleke niet en ik ben niet van plan haar na te gaan doen. Kijkers zullen eerst misschien even moeten wennen, maar dat heb ik eerder meegemaakt toen ik Opsporing Verzocht van Nelleke overnam. Je kunt nu eenmaal niet 16 miljoen mensen blij maken."