De liveshows van The Voice of Holland zijn weer anders dan eerdere edities. De makers introduceren in de eerste twee liveshows The Clashes, waarbij twee protegees van dezelfde coach elk twee zelfgekozen liedjes laten horen. 

Na vier nummers kan het publiek samen met de betreffende coach beslissen wie van de twee talenten doorgaat, kondigde RTL4 maandag aan.

Vanaf vrijdag kunnen kijkers voor het eerste tijdens de liveshows een aantal keer stemmen op een kandidaat via de gratis RedRoom-app, waarna ze het liedje gratis krijgen. Jamai Loman maakt vrijdag zijn debuut als presentator in de RedRoom, om met de kandidaten terug te blikken op hun optreden.

Pharrell Williams

De Nederlandse editie van The Voice adopteert in de halve finale op vrijdag 12 december een idee van Pharrell Williams, coach in de Amerikaanse versie.

Dit idee heet The Story Of My Life. Tijdens de halve finale brengen de overgebleven kandidaten een eigen single uit.

"Deze wordt speciaal met behulp van grote artiesten voor hen gecomponeerd en geproduceerd en zijn hen hierdoor op het lijf geschreven", legt een woordvoerder van RTL4 uit.

"Worstelt iemand met een bepaalde ervaring of staat zijn of haar leven volledig in het teken van muziek, het gezin of een hobby, dan komt dit hoogstwaarschijnlijk zeer prominent in deze single terug." Alleen de singles van de finalisten worden in de finaleweek gepromoot.

Sinds The Battles zijn er nog 32 kandidaten in de race voor de titel, acht per coach. In de eerste liveshow treedt Ariana Grande op.