Amanda Knox is aan de slag gegaan bij de regionale krant West Seattle Herald. De 27-jarige, die ervan wordt verdacht Meredith Kercher te hebben vermoord, heeft een plek als freelancer gekregen.

Dat schrijft The Daily Beast. Knox is vooral bezig met het schrijven van theaterrecensies.

Amanda Knox werd in januari van 2014 door het Italiaanse gerechtshof opnieuw schuldig bevonden aan de moord op de 21-jarige Britse uitwisselingsstudente Meredith Kercher.

"We hebben haar simpelweg gevraagd of ze voor ons wilde werken. Dat zouden we aan iedereen die zo'n leeftijd en zulke journalistieke ervaring heeft, hebben gevraagd", aldus Herald-redacteur Patrick Robinson. 

Wel was Robinson zich ervan bewust dat de het aannemen van Knox veel aandacht zou creëren."Het maakt me niet uit wat mensen zeggen. Ze komt uit deze omgeving, waarom zouden we haar niet de kans geven om te leven als een normaal mens?"

Aanvankelijk schreef Knox onder een pseudoniem, maar de jonge vrouw heeft er uiteindelijk voor gekozen haar echte naam te gebruiken.

Het is onzeker of Knox daadwerkelijk zal worden uitgeleverd aan Italië. Amerika heeft een uitleveringsverdrag met het land, maar de vraag is of de rechtsgang in het proces van Knox geaccepteerd wordt door de VS.