De EO komt vanaf januari met het nieuwe programma Rot op naar je eigen land. Presentator Dennis van der Geest reist met onder anderen tegen buitenlanders gekante Nederlanders naar vluchtelingenkampen.

Dat meldt het AD.

''Mensen met een duidelijke opvatting over vluchtelingen, PVV-aanhangers bijvoorbeeld, neemt hij mee naar het land waar de vluchtelingen vandaan komen'', legt EO-directeur Arjan Lock uit.

''We willen in een steeds sterker polariserende samenleving mensen confronteren met hoe het is om vluchteling te zijn.''

Aan NU.nl laat de omroep weten dat de titel van het programma nog zou kunnen veranderen, maar dat de boodschap van het programma hetzelfde zal blijven.

Rot op mijn land uit is een remake van het Britse programma Go back to where you came from, dat bekroond werd met de Rose D'or.

Kamervragen

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft in een persbericht laten weten kamervragen te stellen over het nieuwe programma van de EO. Het Kamerlid vraagt of er ook programma's komen met aanhangers van GroenLinks, PvdA en D66 waarbij zij geconfronteerd worden met hun standpunten.

De Kamervragen hebben volgens de EO geen invloed of het programma uitgezonden zal worden. Opnames voor het programma zijn ook al afgerond.