Rob van Someren heeft alsnog de kans gekregen om zijn Veronica-programma Somertijd voor een laatste keer te presenteren.

De 51-jarige dj verdween eerder dit jaar plots uit de ether, maar mocht maandagochtend de radioshow van Giel Beelen op 3FM overnemen.

Van Someren werd in mei getroffen door een lichte hartaanval. Terwijl hij herstellende was hoorde hij van zijn werkgever dat hij kon vertrekken.

Zijn plaats op Veronica werd ingenomen door Jeroen van Inkel. De zender vond dat Van Someren niet in de nieuwe doelgroep paste. De dj stapte met succes naar de rechter, maar besloot om niet terug te keren bij Veronica.

Vervelend

Van Someren had zodoende nooit de kans om een laatste uitzending van Somertijd te maken. "Dat was wel heel vervelend", bekende hij maandagochtend op 3FM.

"Ik ben 15 mei de studio uitgelopen en het maffe was toen ik vorige week wat spullen kwam ophalen alles nog precies zo stond zoals ik het had achtergelaten. Dat was een gekke gewaarwording."

Somertijd won vorig jaar nog de Gouden Radioring. Dit jaar maakt Van Someren nog kans op de Zilveren Radioster. De winnaar wordt volgende week donderdag bekendgemaakt.