Ruim 1,3 miljoen tv-kijkers hebben zondag de 28-jarige schaatser Jorrit Bergsma de 10.000 meter voor de mannen zien winnen op het NK afstanden in Heerenveen. 

Het live verslag op NPO 1 staat op de vijfde plaats in de lijst van best bekeken tv-programma's van die dag, meldde Stichting KijkOnderzoek maandag. Met bijna 3 miljoen kijkers is Studio Sport Eredivisie lijstaanvoerder.

Eerder zondagmiddag keken 792.000 mensen naar de 5000 meter bij de vrouwen. De 1000 meter bij de vrouwen trok 675.000 kijkers en de 1000 meter bij de mannen 561.000. Deze wedstrijdverslagen vielen allemaal buiten de kijkcijfer-top 10.

Bijna 960.000 kijkers waren zondagavond getuige van de tv-comeback van Nance Coolen op RTL4. Haar nieuwe programma Familie gezocht staat op de 13e plaats van best bekeken programma's van de zondagavond.

Familie gezocht

In Familie gezocht helpt Coolen mensen op zoek te gaan naar hun familiebanden. Met behulp van DNA-onderzoek krijgen de deelnemers antwoorden op hun vragen. Coolen voert persoonlijke gesprekken met ze en bezoekt plekken die een sleutelrol hebben gespeeld in hun leven.

Voorheen stond Coolen onder contract bij SBS6. Hier presenteerde ze grote shows, onder meer Sterren dansen op het ijs, samen met Gerard Joling.

De finale van Beste zangers van Nederland op NPO3 had niet voldoende kijkers voor een plek in de top 25 van Stichting KijkOnderzoek. Gemiddeld 345.000 kijkers zagen hoe André Hazes jr. de titel in de wacht sleepte. Ook René Froger, Monique Klemann, Xander de Buisonjé, Carolina Dijkhuizen en Edsilia Rombley waren voor de zevende reeks van dit liedjesprogramma afgereisd naar Ibiza om elkaars repertoire te zingen.