RTL 4 heeft zaterdagavond zijn 25e verjaardag gevierd met miljoenen Nederlanders. Een speciale editie van Ik Hou van Holland, waarin RTL-coryfeeën de strijd met elkaar aangingen, trok ruim 2,2 miljoen kijkers.

Dat blijkt zondag uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Het ruim tweeënhalf uur durende Ik Hou van RTL was het best bekeken programma van de zaterdagavond. Studio Sport Eredivisie volgt met ruim 1,7 miljoen kijkers op de tweede plaats, het achtuurjournaal maakt de top drie compleet met ruim 1,5 miljoen kijkers.

De nieuwe zaterdagavondshow van Jörgen Raymann kon rekenen op 517.000 kijkers. Daarmee slaagde Raymann er net in een plek in de kijkcijfertop 25 te veroveren. Het programma bezet de 23e plek.

Ook De Kwis van Paul de Leeuw keerde zaterdag terug op televisie. Tegenover Ik Hou van RTL trok De Leeuw ruim een miljoen kijkers.

Ook Het Beste Idee van Nederland stond tegenover het verjaardagsfeestje van RTL. De uitvindersshow van SBS6 trok iets meer kijkers dan vorige week, 685.000. De start van Het Beste Idee van Nederland boeide vorige week 660.000 Nederlanders.