Camerateam De Reünie getuige van vuurgevecht

Het camerateam van televisieprogramma De Reünie is tijdens opnames getuigen geweest van een vuurgevecht. Dat gebeurde toen het KRO-NCRV programma voor de eerste aflevering een activist volgde in Zuid-Afrika.

Dat blijkt vrijdag uit een persaankondiging op de website van het programma, dat dit seizoen nog wordt gepresenteerd door Rob Kamphues.

Laurens, een voormalig politieman die zich aansloot bij de militante milieuorganisatie Sea Shepherd, was op pad met rangers die jagen op stropers. Toen ze de stropers in het vizier kregen, volgde er een schotenwisseling, vertelt een eindredacteur van het programma aan het AD. Bij dat vuurgevecht is een persoon om het leven gekomen.

"Opeens kreeg ik via de telefoonlijn te horen 'we moeten even opletten, er vallen schoten.' Ik dacht wat is dit nou?' De rangers keerden na de schietpartij in een euforische stemming terug. 'Het was vreemd; er was een stroper doodgeschoten, maar bij die jongens hing een blije sfeer. En wij dachten: jongens toch, er is hier iemand doodgeschoten."

De redactie heeft toen getwijfeld of het item wel uitgezonden kon worden. "We hebben het overwogen niet te doen, maar dan verzwijg je het en dat is niet de bedoeling. En dat doe je als journalist niet. Maar het was ingewikkeld. Er is veel discussie geweest op de redactie."

Lees meer over:
Tip de redactie