Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lauren Verster, Jort Kelder

Jort Kelder vindt amusement geen overheidstaak

Wat Jort Kelder betreft mag er best wat minder amusement te zien zijn bij de Publieke Omroep.
Door BuzzE

Zijn eigen programma Hoe heurt het eigenlijk?, waarvan donderdag de vierde reeks start, moet wel blijven want dat heeft volgens de presentator een "opvoedkundige taak".

Dat door het schrappen van amusement bij de NPO ook het programma Fort Boyard, dat zijn vriendin Lauren Verster presenteert, zou verdwijnen, neemt Kelder op de koop toe. 

"Wie is de Mol? vind ik schitterend gemaakt, maar is het een overheidstaak?", vraagt Kelder zich in het AD af.

"Net als Fort Boyard. Ik weet dat ‘Lau’ het presenteert, maar zij hoeft toch helemaal niet met wat BN'mers in een fort te gaan zitten joh? Totale onzin. Ze gaat overigens een reportageserie maken, Lauren!, die tof is en toch publiek. Paul de Leeuw met Ranking the Stars is dat niet: een beetje ginnegappen met bekende mensen."

Kritischer

Alle tv-makers moeten kunnen uitleggen waarom hun programma met belastinggeld voor de publieke omroep is gemaakt, vindt Kelder.

"Deze discussie dwingt me kritischer op mezelf te zijn. Ik vind ook dat we met Hoe Heurt Het? opvoedkundig werk moeten verrichten. Waarom gaan we in dit overvolle land zo onbeschoft met elkaar om? Er schuilt meer dan alleen charme in het gevoel voor etiquette. Volgens mij hebben we in dit land een gebrek aan leiding en moet onze samenleving een elitaire voorhoede hebben met mensen die vooroplopen en gezag verdienen."


Lees meer over:

Jort Kelder

Aanbevolen artikelen