Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
edwin evers

Edwin Evers krijgt Marconi Oeuvre Award

Radio 538-dj Edwin Evers is dit jaar geëerd met de Marconi Oeuvre Award. 
Door Novum

Dat heeft zijn werkgever bekendgemaakt.

Evers kreeg de prijs woensdagmiddag uit handen van André van Duin.

De jury van de radiovakprijs omschrijft Evers als een unieke radiomaker 'die van onschatbare betekenis is voor het hele Nederlandse radiolandschap'. Dat hij zich de laatste jaren ook onder meer als zanger en drummer op steeds meer terreinen ontpopt, zegt iets over zijn 'onbegrensde energie', staat in het rapport.

Laatste prijs

"Ik vind het geweldig", reageerde Evers woensdagavond in RTL Boulevard. "Ik dacht altijd met zo'n prijs: dan ben je klaar. Het is de laatste prijs die je op kan halen. Maar ik hoop dat dat niet zo is."

Dat de dj de prijs juist uit handen van zijn grote voorbeeld kreeg, was voor hem extra speciaal. "Van Duin heeft absoluut gedaan wat ik het allerleukste vind op de radio."

Evers werkt sinds april 2000 bij Radio 538. Daarvoor maakte hij zijn ochtendshow enkele jaren bij 3FM waar hij doorbrak.

De dj won in 2006 de allereerste Gouden RadioRing voor zijn programma en kreeg driemaal de Zilveren RadioSter Man als meest populaire radiopresentator. Ook won hij al drie Marconi Awards voor beste presentator en programma.

Eerdere winnaars van de Marconi Oeuvre Award zijn Tom Mulder, Rob Stenders, Wessel van Diepen, Ferry Maat, Frits Spits en Erik de Zwart. Ook Jeroen van Inkel, Lex Harding, Felix Meurders en Peter van Bruggen hebben de prijs op hun schoorsteenmantel staan.


Lees meer over:

Edwin Evers

Aanbevolen artikelen