De cast van Flikken Maastricht legt niet zomaar naast zich neer dat Lex Uiting voor zijn rubriek in Giel Beelens radioshow hun Gouden Televizier-Ring had gestolen. 

Dat zegt acteur Victor Reinier, die een van de hoofdrollen speelt in de politieserie, woensdagochtend in Beelens ochtendshow.

Uiting stal de televisieprijs, die de serie vorige week won, afgelopen weekeinde toen de cast aan het lunchen was, maar gaf hem later terug. De presentator wilde de ring veilen tijdens Serious Request.

"We vonden het op zich een ongelofelijk goed idee om iets te doen voor Serious Request", zegt Reinier. "Jullie hebben de ring gejat en aangezien wij politie spelen gaan we paintballen tegen jullie."

De acteur roept fans op zich aan te sluiten bij het team van Flikken Maastricht. "Iedereen die geld ervoor overheeft gaat de jacht openen op jullie."

Beelen vindt het een goed idee om op die manier later dit jaar geld binnen te harken voor de jaarlijkse actie van NPO 3FM. "Ik vind het supergaaf. Ik ga de uitdaging aan en Lex (Uiting) ongetwijfeld ook."