De makers van de politieserie Flikken Maastricht zijn afgelopen weekeinde de Gouden Televizier-Ring verloren.

Tijdens opnames in Amsterdam werd de televisieprijs gestolen door radio- en televisiepresentator Lex Uiting, zo biechtte hij maandagochtend op in de radioshow van Giel Beelen op 3FM.

Uiting, die iedere maandag een vaste rubriek heeft bij Beelen, wilde eigenlijk donderdagavond tijdens de show in theater Carré al zijn slag slaan. Hij durfde op het moment suprême echter niet de Televizier-Ster van Chantal Janzen, die ze won voor beste presentatrice, mee te nemen.

Dit weekend ging Uiting er alsnog vandoor met de Televier-Ring, nadat de cast van Flikken Maastricht de prijs onbeheerd achterliet na de lunch. Uiting wil de ring veilen tijdens inzamelingsactie Serious Request in december.

Niet gebeuren

Een woordvoerster van Avrotros laat echter weten dat dat niet gaat gebeuren. 

"We vinden het een ludieke actie", vervolgt de woordvoerster. "Alleen is de prijs niet van één acteur. Het is een prijs voor heel veel mensen die al acht jaar aan het programma werken. Dus we kunnen hem niet zomaar weggeven."

De omroep gaat geen aangifte doen. ''We gaan ervan uit dat we de ring netjes terugkrijgen, en daarmee is voor ons de zaak afgedaan'', stelt de zegsvrouw. 

De ring is inmiddels veilig terug bij de omroep.

'Pleurrisstreek'

Hoofdrolspeler Victor Reinier reageerde in de show van Giel Beelen opgelucht dat de ring terecht is. "Hier is bijna een productiemeisje voor ontslagen. Wat een pleurisstreek. Ze heeft waarschijnlijk de hele nacht niet geslapen", foeterde hij.

Flikken Maastricht sleepte de prijs donderdagavond in de wacht. Het Tros-programma kreeg met 46 procent van de stemmen de voorkeur boven Penoza en Syndroom.

Bekijk de opbichting van Lex Uiting bij Giel:

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring