Een team van Het Beste Idee van Nederland gaat dit seizoen het land in op zoek naar de mening van de consument. Op die manier wordt het beste Idee vertaald naar ‘de beste koop’.

De winnende uitvinder wordt namelijk niet alleen beloond met een mooi geldbedrag, maar ziet zijn of haar uitvinding ook in productie gaan. Dat heeft SBS woensdag bekendgemaakt.

De mening van de consument wordt gepeild tijdens de zogenaamde testdagen. Wekelijks worden in het programma diverse uitvindingen getoond en gedemonstreerd.

Tijdens de testdagen en via de site van Kieskeurig.nl wordt consumenten gevraagd wat ze vinden van het potentiële beste idee van Nederland. Zo wordt gevraagd of dit een product is waar ze behoefte aan hebben en of ze het zouden kopen, maar ook wat ze er goed of slecht aan vinden. Ook wordt de vraag voorgelegd wat het product zou mogen kosten.

Doorontwikkeling

De verzamelde meningen van de kijkers worden gebruikt bij de doorontwikkeling van de winnende ideeën en de afweging van de jury bij het benoemen van het beste idee van Nederland. In het nieuwe seizoen van de zaterdagavondshow van SBS6 heeft elke aflevering een finalist.

In de laatste aflevering van Het Beste Idee van Nederland strijden de finalisten vervolgens voor de winst. De eerste uitzending is op zaterdag 25 oktober.