Talpa Global en het Israëlische A Cappella zijn voor een nieuw programma een samenwerking aangegaan. Het Nederlandse bedrijf zal het interactieve spelprogramma The Big Picture distribueren. 

Dat meldt Broadcast Magazine dinsdag.

In Nederland zendt RTL 4 het programma vanaf begin 2015 uit, met Robert ten Brink als presentator. The Big Picture is bedacht door presentator Nimrod Harel en A Cappella.

In het programma krijgen kandidaten de kans op een miljoen euro als ze twaalf 'beeld-vragen' goed beantwoorden. Kijkers kunnen via een app meedoen met het programma, waardoor de kandidaat live de hulp kan inschakelen van een van de kijkers. Hier tegenover moet de kandidaat 25 procent afstaan.

De kijker die de kandidaat helpt maakt vervolgens kans op een flink aandeel in het prijzengeld, of zelfs het hele bedrag.

"Het is niet zomaar een programma met een app, het is een programma dat een app ís. Technisch gezien zijn we er klaar voor om de eerste spelshow te lanceren waarin de kijker, met de Big Picture-app, echt kan deelnemen aan het programma en veel geld kan winnen", laat Maarten Meijs van Talpa Global weten.