Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Johan Derksen wil na pensioen spoorloos verdwijnen

Johan Derksen ondanks belofte toch in DWDD

Johan Derksen is dinsdagavond te gast bij De Wereld Draait Door. Drie jaar geleden verkondigde hij echter nooit meer in het programma te willen verschijnen, nadat hij kort voor een uitzending door de redactie werd afgebeld.
Door NU.nl

Derksen schuift dinsdagavond aan tafel, in het bijzijn van zijn Voetbal International-collega's Wilfred Genee en René van der Gijp.

Op de vraag waarom Derksen zijn belofte heeft gebroken en toch in het programma verschijnt, zegt hij tegen NU.nl: "We krijgen een half uur de tijd om Voetbal International te doen. Ik zit daar met Genee en Van der Gijp. We zitten dus niet echt in DWDD, maar in hun zendtijd."

In een interview met Nieuwe Revu uit juni 2011 vertelde Derksen over een specifieke ervaring met DWDD. "Ik was een keer naar ze op weg en terwijl ik zwetend in de file stond, werd ik gebeld dat mijn onderwerp was afgeblazen. Toen heb ik gezegd: Even goede vrienden, maar jullie hoeven me nooit meer te bellen. Val dood met je De Wereld Draait Door."

"We krijgen vanaf 19.30 uur de ruimte om Voetbal International te doen. Maandag hadden we geen uitzending door de wedstrijd van het Nederlands elftal. Ze hebben ons een stuk van hun zendtijd gegeven. Dat zal wel een gimmick zijn. Maar je hoeft niet bang te zijn, ik ga niet solo tussen al dat grachtengordelvolk zitten."


Lees meer over:

De Wereld Draait DoorJohan Derksen

Aanbevolen artikelen