Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jeroen Pauw

Jeroen Pauw wint Sonja Barend Award

Jeroen Pauw heeft de Sonja Barend Award 2014 gewonnen voor zijn interview met PVV-Kamerlid Fleur Agema in het NTR-programma Vijf jaar later.
Door NU.nl/ANP
Jeroen Pauw wint Sonja Barend Award

Dat werd maandagavond bekendgemaakt in De Wereld Draait Door

De Award is een prijs voor het beste televisie-interview van het afgelopen seizoen en werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Pauw kreeg de prijs in DWDD uitgereikt door de naamgeefster Sonja Barend. 

In het programma 5 jaar later reageren bekende Nederlanders op gesprekken die ze vijf jaar eerder met de presentator hebben opgenomen.

Volgens de jury was het gesprek met Agema "Jeroen Pauw op zijn best" en "een spannend en onthullend gesprek".

De winnaar is gekozen door een meer dan 40-koppige jury van collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten, onder wie tv-critici Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) en Jean Pierre Geelen (de Volkskrant), mediajournalist Henk van Gelder (NRC,VARAgids) en Roy van Vilsteren (VARAgids).

Andere kanshebbers voor de prijs waren onder meer Humberto Tan voor zijn interview met Thé Lau in RTL Late Night, Eva Jinek met haar gesprek met Tinkebell in Een op een en Filemon Wesselink voor zijn gesprek met Georgina Verbaan in De week van Filemon. Met vijftien nominaties waren er meer kanshebbers dan ooit.

Eerdere winnaars van de interviewprijs zijn onder meer Coen Verbraak en Mariëlle Tweebeeke.


Lees meer over:
Jeroen PauwSonja Barend Award

Aanbevolen artikelen