Beau van Erven Dorens geniet ervan om heel veel verschillende soort programma’s door elkaar te doen. "Ik heb vaak zin om weer even iets anders te gaan doen."

Dat vertelt de presentator in een interview met NU.nl.

Van Erven Dorens werkt sinds 2009 voor SBS en presenteert daar niet alleen dagelijks Shownieuws, maar gaat nu ook aan de slag met een nieuw muziekprogramma (The Winner Takes it All) en hij ging met acteur Mark van Eeuwen op stap voor een reisprogramma (De Vliegende Hollanders).

"Ik houd er gewoon van om hele diverse programma's te doen. Dus op pad voor 't Is Hier Fantasties en De Vliegende Hollanders en dan een grote studioshow, met publiek voor The Winner Takes It All. Steeds iets anders, dan blijf je bezig."

App

Bij The Winner Takes It All stemt het publiek live mee op de beste imitator van zangers als Jan Smit en Michael Bublé, via een app. Voor de muziekshow is geen jury aangenomen.

"Dat doen we heel bewust. Er zijn veel van dit soort programma's, maar daarbij wordt de mening van het publiek toch ook gestuurd door die juryleden. Ik vraag me dan altijd af wat de kijkers nou vinden. Nu krijgen we daar antwoord op."

Die manier van jureren is volgens de presentator uniek, iets wat volgens Van Erven Dorens sowieso bij programma's van Talpa vaak het geval is. "Je moet het ze echt nageven: ze verzinnen steeds weer iets nieuws. Ik durf m'n hand er voor in het vuur te steken dat binnenkort heel veel programma's op deze manier kijkers gaan betrekken bij het proces."

Van huis

De presentator is door al zijn werk wel veel van huis, dat vindt hij wel lastig. "Ik heb vier zoons en die zag ik dan alleen bij dat ene nachtje dat ik thuis was. Op een gegeven moment had ik er gewoon echt geen zin meer in. Maar dan ben ik twee weken thuis en ben ik weer helemaal tevreden."

In een eerder interview met NU.nl zei Van Erven Dorens dat hij naast alle projecten die hij nu al doet, graag een eigen talkshow zou willen. "Die plaats van talkshowhost is gewoon de ideale baan. Je moet van alle markten thuis zijn: muziek, sport, je staat midden in de samenleving. Het is een hele leuke baan."

De presentator laat zich positief uit over Jeroen Pauw, die over zijn nieuwe talkshow veel kritiek heeft ontvangen. De kijkcijfers van de show vallen tegen. "Jeroen Pauw is gewoon echte journalistiek aan het bedrijven waar Humberto Tan, die tegenover hem zit in de programmering, entertainment maakt. En mensen willen toch heel vaak entertainment, niet echte journalistiek. Daar heeft Pauw een beetje pech mee."

't Is Hier Fantasties is vanaf 24 oktober om 21.30 te zien, The Winner Takes it All start op 15 november om 21.00 uur.