Gordon vindt dat hij en Gerard Joling dit jaar best de Gouden Televizier-Ring mogen krijgen. "Ik weet dat je dat niet over jezelf hoort te zeggen, maar ik vind echt dat Gerard en ik die Prijs van de Kijker wel mogen winnen."

Dat zegt de presentator en voormalig zanger maandag in De Telegraaf.

"Met FF Geen Cent Te Makken, en dit seizoen met Geer en Goor, Waarheen, Waarvoor hebben we niet alleen heel veel kijkers getrokken, maar ook nog eens een probleem aangesneden waarvan de meeste mensen niet wisten dat het bestond: de eenzaamheid van ouderen", beargumenteert Gordon zijn visie.

"Er is een ongelooflijk grote groep van wel driehonderd duizend mensen die intens alleen en eenzaam zijn. Dat is toch verschrikkelijk?! Gerard en ik hebben dat ouderenfonds op de kaart gezet en gezorgd voor duizenden nieuwe vrijwilligers."

Schrijnend

Hij noemt ook Flikken Maastricht als kanshebber, evenals SynDroom van Johnny de Mol "Maar toch zie ik daarin minder schrijnende gevallen dan bij ons. Voor die jongens en meisjes met Down wordt in ons land goed gezorgd, ze wonen in mooie woongroepen. Onze bejaarden zijn echter een vergeten groep, bij wie niemand stilstaat dat hun probleem zo groot is."

De 46-jarige artiest vindt dat Humberto Tan de grote kansmaker is voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. "Dat is hij nu gewoon met zijn RTL Late Night. Maar het is nu te vroeg om al voor De Ring in aanmerking te komen. De Wereld Draait Door liep ook al een paar jaar toen Matthijs van Nieuwkerk de prijs won."

De Televizier-prijzen worden uit gereikt op 16 oktober in Carré in Amsterdam. Stemmen kan nog tot maandag 09.00 uur.