De nieuwe talkshow van Jeroen Pauw heeft voor de tweede keer minder dan 500.000 kijkers getrokken. Er keken donderdagavond 492.000 mensen naar het praatprogramma, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. 

Het praatprogramma bleef daarmee slechts enkele kijkers boven het laagterecord van 486.000. 

Ook het gemiddelde aantal kijkers ligt daar niet ver boven. Pauw trekt elke avond tussen de 500.000 en 600.000 kijkers en blijft daarmee ver achter op concurrent RTL Late Night van Humberto Tan.

Die had er donderdag 1 miljoen. Eerder deze maand liet tv-directeur Frans Klein doorschemeren niet tevreden te zijn met het aantal kijkers. Hij zei toen dat Pauw tot juni 2015 krijgt om zich te bewijzen.

Geer en Goor

Geer en Goor: waarheen, waarvoor behaalde donderdagavond een positief record voor de nieuwe show van het komische duo. Met 1,6 miljoen kijkers was de vijfde aflevering de meest bekeken uitzending van de serie tot nu toe.

Daarmee waren ze - afgezien van het NOS-journaal (ruim 1,7 miljoen) - ook gelijk het best bekeken programma van de avond, gevolgd door Goede tijden slechte tijden (RTL 4, 1,5 miljoen) en SynDROOM (1,4 miljoen op RTL 4). Maar het succes van de vorige soap Geer en Goor: Effe geen cent te makken, wordt nog niet geëvenaard. Dat programma wist op het hoogtepunt 2,2 miljoen kijkers te trekken.