Ewout Genemans vindt het logisch dat er kritiek is op zijn programma's. "Spraakmakende televisie zorgt altijd voor discussie."

Dat zegt de programmamaker maandagavond tegenover RTL Boulevard.

Genemans laat weten dat voor zijn programma's personen worden gezocht die een spectaculair verhaal hebben. "We zoeken alleen kandidaten die iets spraakmakends te vertellen hebben. We gaan enkel voor een echt goed verhaal."

Deze ochtend verscheen in De Volkskrant een artikel dat beweerde dat programma's als Ik heb HET nog nooit gedaan, Fans!, Passie in de Polder en Voetbalfans deels in scène zijn gezet. De krant sprak met meerdere deelnemers van de programma's die, anoniem, vertellen over de opnames. "Eigenlijk was alles geacteerd", aldus een van de deelnemers van Ik heb HET nog nooit gedaan.

De programmamaker denkt een reden te hebben voor het feit dat de zogenaamde acteurs naar de krant stappen. "Het kan voorkomen dat iemand het programma terugkijkt en teleurgesteld is. Dat kan gebeuren. Maar als diegene echt iets niets op televisie wil hebben, dan schrappen we het."

Kandidatenbureaus

Of er castingbureaus zijn gebruikt, heeft Genemans niet gezegd. Wel geeft de 29-jarige televisieproducent toe dat het programma gebruik maakt van zogenaamde kandidatenbureaus. "We schakelen kandidatenbureaus in. Zij zoeken kandidaten. Mensen die op televisie willen kunnen dan ook bij zo'n kandidatenbureau aanmelden."

"Mensen gaan ook hun best doen zodra er een camera iets opneemt, misschien dat het daarom op acteren lijkt", vervolgt Genemans.