RTL 7 wordt niet omgebouwd tot een gokzender. Media-experts suggereerden zaterdag in het AD dat de zender met de komst van het nieuwe RTL Z overdag gokspellen gaat uitzenden.

Dat laat een woordvoerder van RTL maandag weten in een verklaring naar aanleiding van berichtgeving in de krant.

"Toen wij vorige week bekendmaakten dat RTL Z een vijfde zender wordt, hebben wij tegelijkertijd aangegeven dat we overdag bij RTL 7 meer voor mannen gaan programmeren", legt de woordvoerder uit. "Daarbij denken we aan series en wellicht andere formats, maar niets wat met gokken te maken heeft. We kunnen de speculaties van het AD over de invulling van de vrijkomende zendtijd van RTL 7 dan ook volledig naar het land der fabelen verwijzen."

Of de zender reclame gaat maken voor online gokspelletjes, die vanaf volgend jaar deels worden toegestaan, is nog niet duidelijk. "Wat betreft de ontwikkelingen in het kansspelbeleid, die volgen wij nauwlettend. Pas als dat helemaal duidelijk is, en geen dag eerder, zullen wij daarin concrete stappen zetten."

RTL Z

De nieuwe zender RTL Z wordt begin volgend jaar gelanceerd en richt zich vooral op financieel en economisch nieuws. Eerder kondigde SBS al een nieuwe tv-zender aan. Dit kanaal, dat ook begin volgend jaar van start gaat, is vooral op vrouwen gericht. Wel werd gefluisterd dat de zender later zou worden omgedoopt tot gokzender. Directeur Remko van Westerloo ontkende dit eerder.