Bestsellerauteur Saskia Noort kijkt met spanning uit naar de serie Nieuwe buren. Na een aantal verfilmingen van andere literaire thrillers is dit de eerste dramaserie die is gebaseerd op een van haar boeken.

''Het is heel vreemd om te zien. Ik zie duidelijk mijn boek erin, maar er zijn ook duidelijk verschillen. Wat dat betreft ben ik net zo benieuwd als de kijker hoe de verhalen zich ontwikkelen'', vertelt Noort in het AD.

''Er moeten toch tien afleveringen gevuld worden, dat red je niet met een boek alleen. En die verhaallijnen heb ik niet verzonnen. Toen ik het script las, vond ik dat best gek. Nadat ik de knop had omgezet, was ik tevreden hoe de schrijvers het hebben gedaan.''

Het thema partnerruil uit het boek en de dramaserie is niet voor Noort weggelegd. ''Mij lijkt het doodeng. Er is op een bepaald moment geen weg terug. Het idee van 'swingen' vind ik persoonlijk eerder afschrikwekkend dan opwindend.''

Knapper

Nieuwe buren is vanaf zondagavond te zien bij RTL4, met Katja Schuurman, Thijs Römer, Daan Schuurmans en Bracha van Doesburgh in de hoofdrollen. ''Ze zien er wel knapper uit dan ik tijdens het schrijven van mijn boek in mijn hoofd had: meer gewone mensen zoals jij en ik, niet zulke beeldige geliefden zoals zij"", aldus Noort.