Peter de Mönnink wordt de nieuwe CEO van SBS Broadcasting. Hij volgt per 1 oktober Hans Edin op, die sinds begin 2013 interim-CEO was.

Dat heeft Sanoma Media Netherlands, mede-eigenaar van SBS Broadcasting, donderdagochtend bekendgemaakt.

De Mönnink is momenteel ook bestuursvoorzitter van de Nederlandse tak. Zijn nieuwe functie bij SBS zal hij ernaast gaan doen.

Edin is anderhalf jaar interim-CEO geweest. Hij volgde in maart 2013 vertrekkend CEO Georgette Schlick op. Edin gaat per 1 januari een nieuwe functie binnen Sanoma bekleden. 

Harri-Pekka Kaukonen, de president van Sanoma, is Edin dankbaar voor zijn bijdrage bij SBS. "Hij heeft voor stabiliteit gezorgd en gewerkt aan een fundament."

Over de dubbelrol van De Mönnink is Kaukonen positief. "Het zal zonder twijfel bijdragen aan een intensievere samenwerking tussen SBS, Talpa en Sanoma."

Talpa

Ook John de Mol, mede-eigenaar van SBS, is blij met de komst van De Mönnink. Eind vorig jaar gaf De Mol nog te kennen dat hij niet tevreden was met de samenwerking tussen zijn bedrijf Talpa en Sanoma. De relatie zou in die periode 'heel erg formeel' zijn en hij was zelfs bereid om SBS helemaal over te nemen. 

Nu gaat het volgens De Mol alweer stukken beter tussen Sanoma en Talpa. "Al geruime tijd is de samenwerking tussen Sanoma en Talpa geïntensiveerd. Peter heeft een brug geslagen tussen Sanoma en Talpa en ik verheug me enorm op de samenwerking met hem."