Koefnoen is komende zaterdag weer terug op televisie. Er was in de zomer in ieder geval genoeg nieuws om te bespreken.

"Het was bepaald geen komkommernieuwszomer. Een vliegtuig uit de lucht geschoten, de toestanden met ISIS, de Oekraïne en de Gazastrook", zegt Paul Groot in Metro.

Collega Owen Schumacher weet dat daar niet zomaar grapjes over gemaakt kunnen worden. "Dat zijn niet echt onderwerpen waarvan je denkt: mijn handen jeuken om daar grappen over maken."

Groot is het daarmee eens, maar toch probeert het tweetal er een draai aan te geven. "We proberen een andere aanvliegroute te vinden door bijvoorbeeld onze sigarenvrouw José een gegarandeerd Rusvrije vakantie te laten boeken, om zo de toegenomen vijandigheid jegens Rusland toch mee te nemen.”

Een nieuwe rubriek in Koefnoen is Tinder de Week. "We denken aan een gastredacteur die door het nieuws heen swipet. Hij geeft commentaar en bepaalt welk nieuws blijft en welk nieuws weg moet. Zo kunnen we ook mensen opvoeren waar we misschien minder makkelijk op kunnen lijken, maar die wel het nieuws van die week hebben gedomineerd. Louis van Gaal is zo iemand die extreem lastig is.”

Owen en Groot vinden dat ze Koefnoen niet met z'n tweeën maken, maar met een drietal. Jeremy Baker neemt bijvoorbeeld ook dit seizoen een groot deel van de typetjes voor zijn rekening, bijvoorbeeld Tangarine.

"Dat is eigenlijk het derde Koefnoen-lid. We zijn weliswaar met z’n tweeën begonnen, maar sinds het eerste seizoen zit hij erbij. En hij schrijft ook veel. Jammer dat daar zo weinig publiciteit aan wordt gegeven.”