Jan Smit presenteert op 16 oktober de uitreiking van de Televizier-Ring.

Dat werd woensdag bekend in het tv-programma RTL Boulevard. De Ring is de jaarlijkse prijs van het publiek voor het beste televisieprogramma van het jaar. 

"Ik zakte zowat door mijn hoeven toen ik werd gevraagd, want ik had nooit gedacht dat ik zoiets mag presenteren", zegt Smit in een reactie.

De Volendamse zanger, tv-presentator en acteur won zelf al eens de publieksprijs (in 2005) voor zijn realityserie Gewoon, Jan Smit. "Dit wordt dan ook een prachtige hereniging met het meest prestigieuze gala van het jaar. Ik ben er klaar voor, ik kijk er enorm naar uit", laat Smit weten.

Selectielijst

Bij de totstandkoming van de selectielijst voor de ring is iets veranderd. Tot nu toe koos de redactie van tv-gids Televizier zelf alle honderd programma’s op de lijst. Maar dit jaar zijn vijftien titels automatisch op de lijst geplaatst, omdat ze in de top drie waren geëindigd in vijf Televizier-verkiezingen. 

Het gaat onder meer om Penoza, Roy Donders: stylist van het Zuiden en Boer zoekt vrouw. De overige 85 titels zijn wel geselecteerd door de redactie.

De kijker kan vanaf nu ruim een maand lang stemmen op zijn favoriete (jeugd-)programma, presentator en presentatrice. De verkiezing is dit jaar voor de 49e keer. Wie is de Mol? (AVRO) sleepte vorig jaar de Televizier-Ring in de wacht.