Dokter Corrie, de omstreden rubriek over seksualiteit in het Schooltv Weekjournaal, krijgt een eigen show. 

Dat blijkt uit de nieuwe programmering van de educatieve omroep NTR. De Dokter Corrie Show is vanaf januari te zien bij NPO Zapp.

Eind vorig jaar ontstond ophef over de sekslessen van het alter ego van actrice Martine Sandifort. Duizenden ouders ondertekenden een petitie tegen de seksuele voorlichting als onderdeel van het Schooltv Weekjournaal.

Staatssecretaris Sander Dekker van Media noemde de rubriek daarop ''informatief en best grappig''. Eind juni kwam na 33 jaar een einde aan het programma voor basisscholieren.

De NTR kondigde eerder al aan dat het Zapp Weekjournaal het bekende Schooltv Weekjournaal zal vervangen. Het nieuwe programma start op zondag 14 september om 17.40 uur.

Naar een mogelijke doorstart voor Dokter Corrie werd nog gekeken. Vanaf 2015 keert Corrie dus terug met een eigen programma van twintig minuten, waarin ze kijkersvragen beantwoordt en met bekende Nederlanders praat over seksualiteit.

Witteman

Verder kondigde de omroep onder meer aan dat het nieuwe wekelijkse muziekprogramma van Paul Witteman in januari begint. De talkshow met culturele gasten zal op de zondagmiddag te zien zijn op NPO 2.

Podium Witteman, zoals de werktitel luidt, biedt ook ruimte aan onverwachte muzikale combinaties en jong talent. NTR Podium en Kunststof TV gaan op in de nieuwe show.

Ook komt de NTR samen met de VPRO in het voorjaar van 2015 op 2 met een serie over Nederland in de negentiende eeuw. Dat wordt gepresenteerd door Hans Goedkoop.

Op zaterdag 27 september om 21.05 uur gaat de nieuwe dramaserie Hollands Hoop in première. In de serie van NTR, Vara en VPRO spelen Marcel Hensema en Kim van Kooten de hoofdrollen

Romeinen

Vanaf zaterdag 4 oktober is om 19.25 uur op NPO 3 de nieuwe historische comedyserie Welkom bij de Romeinen te zien, met onder anderen Plien van Bennekom, Pierre Bokma, Paul de Leeuw en Carice van Houten.

Op zondag 9 november om 20.30 uur begint het vervolg van de populaire serie A'dam-E.V.A.. Historicus Maarten van Rossem maakt voor de NTR samen met zijn broer en zus een serie over steden. Vanaf vrijdag 30 januari om 20.25 uur laten de Van Rossems elkaar plekken zien die de anderen niet goed kennen.

Met ingang van 1 november is de latenightshow van Jörgen Raymann in plaats van op zondagavond op zaterdagavond om 22.00 uur te zien op NPO 1. Ook Jandino Asporaat verhuist, zijn Dino Show schuift vanaf 15 september van zondag- naar maandagavond om 22.15 uur op NPO 3.