Harper's Bazaar viert Nederlandse editie met lanceringsfeest

De lancering van de Nederlandse versie van het modetijdschrift Harper's Bazaar is maandagavond gevierd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Ruim vierhonderd gasten waren uitgenodigd om de lancering bij te wonen. Onder anderen ontwerpers Viktor & Rolf, Jan Taminiau en presentator Matthijs van Nieuwkerk waren bij het openingsfeest aanwezig.

Van Nieuwkerk heeft zelf ook wat geschreven in het eerste nummer. ''Ik heb een productie gemaakt waarbij iconische vrouwen opnieuw zijn gefotografeerd'', aldus van Nieuwskerk tegen NU.nl.

''Mijn stuk in het tijdschrift staat bij mijn grote icoon Lauren Hutton. Die vrouw is al in de zeventig en nog steeds fantastisch. Ze hing vroeger boven mijn bed.''

Ook bekende Nederlanders als Nikkie Plessen, Gaite Janssen, Kim Feenstra en Bastiaan van Schaik waren aanwezig om de lancering van het blad te vieren en te kijken naar optredens van Het Nationaal Ballet en De Nationale Opera.

Hoofdredactrice Cecile Narinx toonde tijdens de lancering de vier verschillende covers van de eerste editie van het blad. Er verschijnen drie witte covers met model Anna de Rijk en één beperkt uitgegeven Carine Roitfeld-editie in een zwarte doos met Lara Stone als covermodel.

Nieuw begin

In 1986 probeerde een andere uitgever een Nederlandse Harper's Bazaar in de markt te zetten, maar die poging werd na vier jaar gestaakt.

De ervaren journalist Cécile Narinx, die sinds 2004 de Nederlandse Elle leidde, is verheugd op haar nieuwe baan als hoofdredacteur.

''Ik hoop dat het blad echt gaat scoren. We hebben vier maandenlang naar dit moment toegeleefd'', stelt Narinx.

Samenwerking

Volgens Narinx is de redactie nu al erg op elkaar ingespeeld. ''Het is heel gek om een eerste editie te maken terwijl niemand elkaar kent, maar we hebben zoveel samengewerkt, gegeten en gedronken. Hierdoor zijn we snel een hecht team geworden.''

Harper's Bazaar is het langst bestaande modetijdschrift ter wereld. Het magazine bestaat 147 jaar en verschijnt in 47 landen wereldwijd. Belangrijke peilers in het blad zijn mode, beauty, mensen & society, kunst & cultuur, carrière en reizen.

Vanaf dinsdag 26 augustus ligt Harper's Bazaar in de schappen.

Filmpje van het lanceringsfeest:

Cécile Narinx: 'Men lijkt wel een beetje bang voor mode'

Lees meer over:
Tip de redactie