Zendermanager Kees Toering vertrekt bij NPO

De zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 Nostalgia, Kees Toering, vertrekt per 1 januari bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). 

Zijn werkzaamheden worden per 1 oktober overgedragen aan waarnemend zendermanager Jurre Bosman. Dat maakte de NPO maandag bekend.

Na 19 jaar is Toering toe aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, stelt de NPO. Volgens Toering is dit het juiste moment om iets anders te gaan doen.

Toering: ''NPO Radio 2, NPO Radio 5 Nostalgia en de Top 2000 staan er uitermate goed voor. Een mooi moment om met een gerust hart te vertrekken. Wat ik nu ga doen, weet ik nog niet precies. Daar ga ik me de komende tijd op bezinnen. Plannen genoeg en ambities te over.''

Volgens Jan Westerhof, directeur Radio bij de NPO, heeft Toering een grote bijdrage geleverd aan het succes van de zenders. ''NPO Radio 2 is al jarenlang een van de best beluisterde radiostations van Nederland met meer dan 2,5 miljoen luisteraars. De programmering van NPO Radio 5 Nostalgia is begin dit jaar uitgebouwd naar zeven dagen in de week en groeit in populariteit. Daarnaast is de Radio 2 Top 2000, waarvan Kees de geestelijk vader is, niet meer weg te denken als één van de grote media-evenementen in Nederland'', aldus Westerhof.

Lees meer over:
Tip de redactie