Jeroen Pauw trekt zich weinig aan van het verwijt dat hij zich vrouwonvriendelijk zou hebben uitgelaten. "Als je het er niet mee eens bent, doe er iets aan", zegt Pauw tegen NU.nl.

In een interview met het Algemeen Dagblad werd de presentator gevraagd of er meer vrouwelijke gasten aan tafel van zijn nieuwe programma zullen komen. 

Daarop gaf Pauw als antwoord: "Als ze langzamerhand iets in onze samenleving gaan betekenen wel. Maar feitelijk is dat niet zo."

"Grote gemeenten hebben geen vrouwelijke burgemeester, er zijn minder vrouwelijke hoogleraren en zelfs ministers. Op het terrein waarop je het vaakst mensen uitnodigt, personen die kleur aan onze samenleving geven vanwege hun functies, zijn vrouwen ontzettend ondervertegenwoordigd", vervolgt Pauw in het AD.

Vooral de eerste uitspraak zorgde voor een golf aan kritiek, maar de 52-jarige presentator geeft daar weinig om.

'Doe iets'

"Het zal me een zorg wezen. Als je het er niet mee eens bent, doe er iets aan", zegt Pauw in een reactie tegen NU.nl.

"Ik snap dat het provocerend over kan komen, maar het is een feitelijke constatering. Als je de hele quote leest, begrijp je wat ik bedoel."

Jeroen Pauw presenteert vanaf 1 september iedere werkdag rond 23.00 uur het programma Pauw. Volgens de presentator zal de sfeer anders zijn dan bij het programma Pauw & Witteman.