De Surpriseshow is afgestoft en in een jong jasje gestoken en gaat verder onder de naam Surprise Surprise. Volgens presentator Henny Huisman is de formule "absoluut niet achterhaald".

"Het programma draait op dit moment in Engeland en daar staat het nu in de top-drie van best bekeken programma's. Iemand in het zonnetje zetten dat blijft prachtig, echt waar, dat zul je ook zien", vertelt Huisman tegen NU.nl.

26 jaar geleden, in 1988, zag de Surpriseshow het levenslicht, toen gepresenteerd door Huisman. Hetzelfde jaar nog won het programma de Gouden Televizier-Ring. De show bleef een succes en zou lopen tot 2001.

Huisman, die jarenlang het gezicht was van de Surpriseshow, draagt het stokje nu over aan zangeres Do, die de nieuwe verrassingsshow gaat presenteren. Huisman gaat net als Shownieuws-presentatrice Airen Mylene het land in om mensen te verrassen.

De 63-jarige presentator heeft er geen problemen mee dat Do zijn oude rol overneemt. "Als je kijkt naar het totale concept dan is de verdeling goed. Do is een heel mooie gastvrouw, die mensen ontvangt en op hun gemak stelt", vertelt hij. "Ik voel me prima bij deze verandering, want ik heb er een heel mooi rol in. Ik ben 63 en ik ben blij met elke rol. Ik kan nu mijn ervaring overbrengen en dat is leuk".

Jeugdsentiment

Voor de in 1981 geboren Do voelt de Surpriseshow als jeugdsentiment. "Ik heb er heel veel zin in om in de voetsporen te treden van Henny", vertelt ze glunderend.

Ze had het niet logischer gevonden als Huisman de presentatie zou doen. "Ik denk dat het verstandig is dat een format dat 25 jaar geleden op televisie kwam, 25 jaar later niet één op één hetzelfde moet zijn, maar ik vind het helemaal te gek dat hij er weer bij betrokken is."

Dromen

Airen Mylene, het tweede jonge gezicht van de show, sluit zich hierbij aan. "Samenwerken met Henny is iets wat ik nooit had durven dromen. Ik kan me het als klein kind nog herinneren dat hij op stond van de bank en het nummer Surprise Surprise begon te zingen."

De 28-jarige presentatrice vindt verrassingstelevisie niet achterhaald, al denkt ze wel dat mensen zich tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk laten verrassen. "De kunst is om creatief te zijn en om het heel persoonlijk te maken, want met een handtekening op een poster red je het niet meer vrees ik."

Bekijk het interview:

Surprise, Surprise is vanaf zaterdag 30 augustus te zien bij SBS6.