Het uitzenden van een concert van Miley Cyrus heeft voor NBC mogelijk grote gevolgen. De Amerikaanse zender zond vorige maand een documentaire uit over de veelbesproken Bangerz-tournee van Cyrus. 

Naar aanleiding van de uitzending is een officieel onderzoek ingesteld, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Cyrus dartelt tijdens haar concerten in minuscule pakjes over het podium, maakt suggestieve bewegingen en twerkt er vrolijk op los. Beelden van degelijke optredens kwamen primetime voorbij op NBC, wat de zender veel kritiek opleverde.

De Federal Communications Commission, een onafhankelijk Amerikaans overheidsorgaan, gaat nu na of de documentaire niet te veel seksuele content bevatte voor het uitzendtijdstip. Mogelijk wordt NBC een boete opgelegd.

Het is niet de eerste keer dat de Federal Communications Commission zich over Cyrus' opruiende gedrag moet buigen. Na het veelbesproken optreden van de 21-jarige zangeres tijdens de MTV Video Music Awards, waarbij ze in een huidkleurige bikini tegen Robin Thick schuurde, ontving de FCC ruim 150 klachten.

Rookverbod

Ook tijdens haar bezoekjes aan Nederland deed Cyrus behoorlijk wat stof opwaaien. Zo stak ze in Amsterdam tijdens de uitreiking van de MTV EMA een joint op.

De Ziggo Dome, waar de prijzenregen neerdaalde, werd vervolgens op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Toen Cyrus in juni voor een concert terugkeerde in de Amsterdamse concerthal werd ze nadrukkelijk gewezen op het daar geldende rookverbod. Desondanks kwam Cyrus weer met een joint op de proppen, al stak ze die dit keer echter niet op.