Zomergast Saskia Noort wist zondagavond bijna twee keer zo veel kijkers te trekken als regisseur Jim Taihattu, vorige week. 

Naar de derde aflevering van Zomergasten keken 521.000 mensen, terwijl de tweede aflevering met Taihattu slechts 266.000 kijkers trok. Dat blijkt maandag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Naar de aflevering met de schrijfster keken ook iets meer mensen dan naar de eerste uitzending met Freek de Jonge.

De cabaretier trapte de reeks vorige maand af met 511.000 kijkers. Vorig jaar werd de eerste aflevering van Zomergasten, met Hans Teeuwen, nog door 800.000 mensen bekeken.

Ali B

Ali B wist met de aftrap van zijn nieuwe programma Ali B en de Muziekkaravaan zondag een stuk minder kijkers te trekken dan met de eerste aflevering van zijn vorige show.

Het muziekprogramma waarin de rapper nummers opneemt met verschillende artiesten, was goed voor 343.000 kijkers. Naar de aftrap van Ali B en de Veertig Wensen keken eerder dit jaar bijna een miljoen mensen. Ook zijn muziekprogramma Ali B op Volle Toeren trok gemiddeld meer dan het dubbele aantal kijkers.

De meeste mensen stemden zondag af op Nederland 1. De drie best bekeken programma's werden allemaal uitgezonden op die zender. Het Achtuurjournaal trok met ruim 1,7 miljoen de meeste kijkers. De quiz Een tegen 100 wist ruim 1,5 miljoen mensen te boeien. De top drie wordt gecompleteerd door Tussen Kunst en Kitsch, waar ruim 1,2 miljoen mensen naar keken.