Lucille Werner hoopt dat Lingo na de zomereditie volgend jaar niet definitief van de buis verdwijnt. "Er zijn genoeg ideeën om met de huidige formule te spelen."

Dat zegt de presentatrice, die al negen jaar het gezicht is van het spel, in het AD.

Woensdag werd bekend dat in september na bijna 25 jaar een einde komt aan Lingo. Wel keert de show, die na de verhuizing naar Nederland 2 te weinig kijkers trok, volgende zomer terug in een zonnige versie.

"Ik koester de hoop dat er uit het zomerse Lingo, wat mij betreft een potentiële kijkcijferhit, iets nieuws voortvloeit waarmee het spelletje in al dan niet aangepaste vorm door kan", vervolgt de 46-jarige Werner. De serie wordt volgend jaar uitgezonden op Nederland 1 in het tijdslot van De Wereld Draait Door. "We willen met deze zomereditie het land in om Lingo op locatie te spelen, zoals op straat, het strand of campings."

De presentatrice kreeg ongeveer twee weken geleden al te horen dat het programma van de buis wordt gehaald. "Die mededeling deed mij en het vertrouwde team dat het programma maakt veel pijn. Met name omdat het voor miljoenen Nederlanders, jong en oud, een vast onderdeel is van de dag."

Lingo was in 1989 voor het eerst te zien en werd gepresenteerd door Robert ten Brink. Daarna waren François Boulangé en Nance het gezicht van het programma. Werner nam in 2005 het stokje over van laatstgenoemde.