Het spelprogramma Lingo stopt eind september 2014. Het programma wordt niet goed genoeg bekeken.

Dat maakt de AvroTros woensdag bekend. In januari 2014 werd Lingo verplaatst naar Nederland 2 om 18.25 uur. 

Door deze verschuiving zou de vaste kijker het programma niet meer goed weten te vinden.

"Toen is besloten om DWDD per januari 2014 naar Nederland 1 te verplaatsen, en daarmee Lingo een nieuwe plek kreeg op Nederland 2, wisten we dat dit gevolgen kon hebben voor ons programma", zegt mediadirecteur Remco van Leen.

"Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1, bijvoorbeeld om 17.30 uur. We zijn met de NPO in ieder geval aan het kijken naar de mogelijkheden om een zomer-editie van Lingo te maken in 2015, uiteraard met presentatrice Lucille die het programma al ruim 9 jaar lang met verve en vol enthousiasme presenteert", aldus Van Leen.

Voor presentatrice Lucille Werner zal het wennen worden dat de serie niet meer dagelijks te zien is.

"In eerste instantie moest ik wennen aan het idee dat Lingo na 25 jaar niet meer dagelijks op de buis te zien zal zijn. Voor miljoenen mensen is het programma immers een vaste waarde in de vooravond. Een eventuele zomer-editie van Lingo zie ik nu vooral als een nieuwe kans."

"Het doet pijn dat het programma ten einde komt, maar soms moet je je verlies gewoon nemen. We hebben het beoogde aantal kijkers gewoon niet gehaald. Maar ja, de wereld draait door", licht Werner de stop van Lingo toe tijdens RTL Boulevard.