Justitie in Groot-Brittannië heeft opnieuw journalisten van de krant News of the World aangeklaagd voor het hacken van telefoons. 

Het duo wordt beschuldigd van samenzwering met het doel in te breken in de voicemail op mobieltjes van bekende personen of mensen om hen heen.

De aanklacht komt enkele weken na de veroordeling van oud-hoofdredacteur Andy Coulson tot achttien maanden cel wegens het aanzetten van zijn personeel tot het hacken van telefoons.

Coulsons veroordeling leidde tot excuses van de Britse premier David Cameron, omdat hij hem destijds had aangenomen als perschef. Vier andere journalisten en een privédetective hebben bekend voor News of the World telefoons te hebben gehackt.

Brooks

Ex-bazin van mediabedrijf News International en oud-hoofdredacteur van News of the World Rebekah Brooks werd vorige maand vrijgesproken. Zij werd in Britse media lange tijd afgeschilderd als één van de hoofdrolspelers in het schandaal.

Het afluisterschandaal hield Groot-Brittannië tijden in zijn greep. Verslaggevers braken in op de voicemails van beroemdheden, politici en slachtoffers van misdrijven.