De ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp heeft voor VI Oranje niet tot grotere kijkcijfers geleid. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Vooraf werd door velen gedacht dat de ruzie tussen de twee medepresentatoren van het voetbalprogramma niet meer dan een publiciteitsstunt was.

Vrijdag keken 645 duizend mensen naar VI Oranje, goed voor een zeventiende plaats op de kijkcijfertop 25. Precies een week eerder waren dat er nog 876 duizend, genoeg voor een zevende plaats.

Vorige week zaterdag plaatste dagblad Trouw een interview met Van der Gijp, waarin hij zei dat Derksen zich ongeloofwaardig maakte met zijn constante kritiek op Louis van Gaal, die dit WK voetbal in Brazilië Oranje naar de halve finale kreeg.

Column

De maandag erop reageerde Derksen in een column, en brak de ruzie in alle hevigheid los. Sindsdien zitten de mannen nog wel tegenover elkaar aan tafel bij gespreksleider Wilfred Genee, maar wisselen ze geen woord meer met elkaar.

Woensdag haalde VI Oranje de hoogste kijkcijfers van de afgelopen week, ruim 1,1 miljoen. Dat zal echter meer te maken hebben met de halvefinalewedstrijd Nederland-Argentinië, die die avond werd gespeeld.