De komende vier jaar zijn de nationale schaatskampioenschappen weer te volgen bij de NOS. De omroep en de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) hebben dit afgesproken. 

Het gaat om de Nederlandse kampioenschappen langebaan en marathon. Ook komt er meer aandacht voor shorttrack.

Nederland wordt namelijk steeds beter in deze schaatsdiscipline, constateert de NOS. Daarnaast komen liefhebbers van kunstrijden en inline-skaten ook aan hun trekken.

De NOS verlengde eerder dit jaar al het internationale schaatscontract tot 2019. De omroep zendt alle Europese en wereldkampioenschappen uit.

KNSB-directeur Paul Sanders is blij met de contractverlenging. ''Vooral omdat we ook hebben afgesproken hoe we het schaatsen nog aantrekkelijker in beeld kunnen brengen.'' Volgens hem blijft de aandacht voor schaatsen groot, zo bleek uit de hoge kijkcijfers afgelopen winter. Jan de Jong, directeur van de NOS, zegt dat het schaatspakket van zijn omroep hiermee weer voor jaren compleet is.

Voor het eerst waren dit keer de atleten en de Vereniging voor Professioneel Schaatsen (VSP) bij de onderhandelingen betrokken. Zij gaven een positief advies voor de NOS.