Wilfred Genee is niet erg te spreken over presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. "Ik blijf het apart vinden dat mannen zoals zij nagenoeg nooit ergens anders opdraven."

Dat zegt de presentator van VI Oranje deze week in Nieuwe Revu. "Het heeft iets elitairs, iets arrogants", aldus Genee.

"Je verwacht namelijk wel dat andere mensen bij jou komen, dus dan vind ik het een beetje misplaatst om alle interviews af te wijzen", gaat Genee verder. Wel snapt hij dat de heren er wellicht een hekel hebben aan zichzelf vaak terug te horen.

"Je komt jezelf in interviews wel weer tegen. Dan hoor je jezelf vertellen dat je van karaoke houdt, en vertellen over het feit dat je niet grappig bent, en dat je erg met voeding bezig bent, maar wat als gevolg heeft dat elke keer dat je een frietje eet iedereen daar een opmerking over maakt. Als ik dat lees, word ik weleens moe van mezelf", zegt de 47-jarige presentator.

Keiharde humor

Ook begrijpt Genee donders goed dat veel mensen ook een bloedhekel hebben aan hem. "Dat gebeurt nou eenmaal bij types zoals wij; redelijk uitgesproken, nogal direct. Wij hebben niet veel vrienden gemaakt in dit vak, en dat is een understatement. Het feit dat veel mensen niet bij ons aan tafel willen komen, zegt genoeg."

Dan is er nog die keiharde humor, die vaak met een serieus gezicht wordt uitgedeeld. "Als ik serieus blijf kijken, denken mensen dat ik het serieus meen."

"Ik kende John de Mol al tien jaar toen Marc van Hintum bij ons aan tafel zat. Die heeft twaalf interlands gespeeld. Ik zeg: Marc, je hebt niet op niveau gespeeld, maar als je dat wel had gedaan, hoe zou je dat dan aangepakt hebben?"

"Marc had de grap door en ging er serieus op in. Na die uitzending belde John en riep: 'Ik had het door deze keer! Dat heeft me tien jaar gekost!' Maar daarom vinden de meeste mensen mij dus een eikel."