Jim Bakkum is met zijn naderend vertrek bij SBS op zoek naar een nieuwe uitdaging. De presentator van Shownieuws vindt dat hij bij die zender niet genoeg wordt gestimuleerd.

Nu heeft hij zijn oog laten vallen op human interest-programma's, zegt hij dinsdag in dagblad Spits.

"Ik hou heel erg van de programma's van de publieke omroep, zoals Over De Streep van Arie Boomsma en Je Zal Het Maar Hebben van Valerio", zegt de 26-jarige Bakkum. "In die programma's gaat het niet om de presentator zelf, maar om de jongeren."

Maar ook een luchtiger soort programma's als talentenjachten spreken hem erg aan. "Jamai gaat nu bijvoorbeeld The Voice Of Holland doen; een ontzettend goede keuze, want hij weet als geen ander hoe de kandidaten zich voelen", zegt Bakkum over zijn medefinalist bij Idols in het seizoen 2002/2003.

Chantal Janzen

Als grote voorbeeld ziet hij iemand als Chantal Janzen, die een grote diversiteit aan programma's maakt bij RTL. "Er wordt door RTL heel goed nagedacht over wat zij kan en wie zij is", legt hij uit. 

"Ze is jurylid, doet ook grappige spelshows, presenteert een talentenjacht en acteert in een serie. Omdat zij een theater- en dansachtergrond heeft, zijn al die verschillende rollen geschikt voor haar. Al haar talenten worden zo benut. Als zoiets mogelijk zou zijn, dan zou ik dat heel graag willen."

Bakkum is tot eind juli nog bij Shownieuws te zien. Ook zingt hij met onder anderen Jamai, Celinde Schoenmaker en Carolina Dijkhuizen liedjes uit klassieke Disney-films in het Concertgebouw in Amsterdam.