Voetbalcommentator Frank Snoeks is zaterdagavond live tijdens de uitzending gebeld door een "onbekend nummer, een lolbroek".

Dat zegt Snoeks zondag op de site van de NOS, naar aanleiding van het 'belincident’ tijdens zijn liveverslag van de wedstrijd van Oranje tegen Costa Rica.

Op social media werd hij het gesprek van de avond, toen meerdere keren een telefoon afging tijdens zijn verslag. Het gerinkel was live op de televisie te horen. Op een bepaald moment vroeg Snoeks zich af: ''Wat is dat toch?''

Snoeks: ''Dat was mijn telefoon ja. Die heb ik nodig, want ik moet gebeld kunnen worden door Hilversum. Het kan zijn - zoals al eens is gebeurd - dat mijn lijn wegvalt. Dan moeten de technici mij kunnen bereiken."

De telefoon in de toekomst op de trilstand zetten, is geen optie: ''In de hectiek van zo'n wedstrijd merk je dat niet. Ik ga ervan uit dat ik alleen word gebeld in geval van nood. Maar dit was een onbekend nummer. Een lolbroek."

Wat mensen op internet en Twitter over Snoeks schrijven, interesseert de commentator niet. ''De wereld van Twitter is mij vreemd. Het boeit me totaal niet wat die mensen zeggen."