Jim Bakkum verlaat Shownieuws eind deze maand. Na twee jaar te hebben gewerkt voor SBS6 heeft hij besloten zijn werkzaamheden voor de zender te beëindigen.

''Ik heb in twee jaar heel veel geleerd bij SBS en met een fantastisch team mogen werken bij Shownieuws. Ik zal ze dan ook erg gaan missen, maar op dit moment voelt het goed om te kijken wat mijn toekomst nog meer kan gaan brengen op tv-gebied'', zegt Jim in een verklaring op de website van zijn management.

De zanger en acteur houdt niet op met presenteren. ''Het presenteren is, naast mijn muzikale- en acteerambities, echt een passie geworden. Ik kan dan ook niet wachten om me in de toekomst te gaan richten op nieuwe programma’s."

Album

Programmadirecteur Remko van Westerloo van SBS noemt het jammer dat Jim stopt met het presenteren van Shownieuws. Hij zegt dat SBS en Jim samen in goed overleg hebben besloten er een punt achter te zetten. ''We wensen hem veel succes met zijn verdere carrière. Wellicht kruisen onze wegen zich in de toekomst nog eens'', zegt Van Westerloo.

Momenteel is Jim veel in de studio te vinden. Hij werkt aan een nieuw album. In januari maakt Jim met GTST-acteur Guido Spek zijn opwachting in de nieuwe musical Hartsvrienden.