De Belgische kranten hebben woensdag op hun voorpagina's massaal plaats ingeruimd voor de winst van de Rode Duivels op de Verenigde Staten. 

De Belgen wisten dinsdag in de verlenging de Amerikanen met 2-1 van zich af te houden en zo een plek in de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal veilig te stellen.

België moet het in de kwartfinale opnemen tegen het Argentinië van Lionel Messi. Dat is volgens De Standaard geen enkel probleem: "Laat Messi maar komen", kopt de krant.

Het sportkatern opent met: "Boem, klets, knal, patat." België heeft volgens de krant eindelijk weer eens een gouden generatie. Hoewel het 28 jaar heeft moeten duren is de 'wederopstanding van België als voetballand' eindelijk een feit, verzucht het dagblad.

'Thriller'

Het Nieuwsblad schrijft op de voorpagina over een 'Waanzinnige thriller'. En ook die krant heeft goede hoop voor het verdere verloop van het toernooi. "Deze Duivels kunnen ook Messi pakken", luidt het zelfverzekerd.

Het Laatste Nieuws vult de volledige voorpagina met de winst van het Belgische nationale elftal en jubelt: "We zijn bij de beste acht". Ook hier wordt alvast een voorschot genomen op de volgende match. "Messi, ken jij De Bruyne en Lukaku al?", vraagt HLN zich af. Het dagblad verwijst daarmee naar de doelpuntenmakers in de wedstrijd tegen de VS.

De Franstalige krant Le Soir toont op de voorpagina een foto van Romelu Lukaku met de handen ten hemel geheven. "Het geluk van de Belgen", staat er in chocoladeletters bij.

La Libre, eveneens Franstalig, heeft maar weinig woorden nodig om de aantrekkelijke en tot in de laatste minuut spannende pot voetbal te beschrijven. "Diabolique!" (Duivels!) staat er naast een foto van Kevin de Bruyne.

Zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd mogen de Rode Duivels in het Estadio Nacional in Brasilia laten zien of ze het inderdaad kunnen winnen van de Argentijnen.