Het portret van John de Mol is vrijdagmiddag onthult op de Wall of Fame in Beeld en Geluid in Hilversum. 

De televisieproducent noemde het onwennig om zijn eigen gezicht te zien prijken op de muur, maar is 'van binnen ontzettend trots'.

De Mol kreeg een plaats op de Wall of Fame, tussen tientallen grootheden uit de Nederlandse televisiewereld, als onderdeel van zijn in maart gewonnen Oeuvre Award.

''Het is even wennen, want zeker in Nederland zijn we niet zo 'eerderig''', zegt De Mol. ''Ik ben de laatste tijd veel in Amerika en het valt op dat ze daar ontzettend trots zijn op hun prestaties en prijzen. Maar ook hoe trots de vakbroeders zijn op hun collega's. Hier in Nederland is dat niet zo. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Maar van binnen ben ik toch wel heel trots.''

Emmy Award

De Mol won eerder in Amerika een Emmy Award voor The Voice. Het in ontvangst nemen van die prijs en de Oeuvre Award zijn dan ook 'niet met elkaar te vergelijken'.

''Een Emmy is de belangrijkste televisieprijs. Dat is zoals het winnen van de Champions League voor een voetballer. De Oeuvre Award zie ik als het winnen van de Nederlandse competitie'', aldus de tv-producent.

Het portret van De Mol hangt boven die van Piet Römer, wat een complete verrassing was. Dat maakt de hele ervaring nog extra bijzonder voor de mediamagnaat.

''Gezien mijn speciale band met de familie Römer. Ik heb natuurlijk met Piet 120 afleveringen Baantjer gemaakt, wat nog een enorme impuls gaf aan zijn carrière op late leeftijd. Bovendien hebben al zijn zoons bij mij gewerkt.''

Toen De Mol in maart zijn award in ontvangst nam moest zijn zoon Johnny nog lachen dat zijn vader werd geëerd om zijn 'innovatieve kracht'. Volgens Johnny heeft hij zijn vader pas onlangs geleerd hoe hij een foto kan whatsappen.

''Ik denk dat ik zo meteen nog wel even een fotootje maak van het portret, zodat ik die naar Johnny kan sturen'', aldus een lachende De Mol.