Toen Joris Linssen vernam dat Klaas Drupsteen na twee seizoenen noodgedwongen moest stoppen bij Hello Goodbye, stapte hij meteen naar KRO-NCRV toe om te zeggen dat hij het programma weer wilde doen.

"Toen ik dat aangaf bij de omroep, zag ik ogen als schoteltjes", zegt hij vrijdag in het AD. "Ze hielden daar absoluut geen rekening mee."

Sinds het begin van het programma, waarin reizigers op Schiphol worden geïnterviewd, was Linssen de presentator van Hello Goodbye. Vorig jaar was hij echter toe aan nieuwe uitdagingen. 

In de periode dat hij het programma niet meer deed, werd hem steeds gevraagd waarom dat was. "Dat zette me aan het denken. Met het programma Joris United deed ik eindelijk iets anders, maar toch begon ik Hello Goodbye écht te missen."

Linssen vernam van KRO-NCRV dat er voor het nieuwe seizoen gedacht werd aan duopresentatie. "Daarmee gaat de werkdruk omlaag én is Schiphol toch weer mijn plek. Het was fijn dat ze bij KRO-NCRV direct enthousiast waren", aldus Linssen.

Yvon Jaspers

Het nieuwe seizoen van Hello Goodbye gaat hij samen doen met Yvon Jaspers, vooral bekend van Boer zoekt Vrouw. "Er zullen vast mensen zeggen: Bah, weer die Yvon!", zegt ze. "Op Schiphol merkte ik er tijdens de proefdag niets van."

Het maakt volgens haar niet uit dat in een korte periode de presentatie van het programma weer is veranderd. "Ik geloof dat de mensen die verwarring snel kwijt zijn. Er is een hoop gebeurd, maar ik zeg: We hebben het er niet meer over."

Over het ontslag van Drupsteen heeft Linssen het volgende te melden: "Dit gun je niemand. Maar dit soort dingen gebeuren constant in televisieland. Zeker nu. Met de bezuinigingen is niets meer zeker."