De beste lokale omroep van Nederland komt uit het Westland. De Westlandse Omroep Stichting (WOS) kreeg vrijdag de Lokale Omroep Award. 

De jury omschrijft WOS als ''een volwaardige omroep die fris oogt en durf toont'', die alles biedt ''van actualiteit, sport tot cultuur''. De zender laat zo ''op een eigentijdse manier zien hoe een omroep moet functioneren in de regio/streek waarin zij verankerd is''.

WOS zendt uit in het Westland en in de aangrenzende gemeenten Midden-Delfland en Maassluis. De omroep viel vrijdag nog een keer in de prijzen: Margriet van der Eijk werd uitgeroepen tot presentatietalent.

De jury reikte ook een prijs uit voor het beste lokale tv-programma. Dat was van Omroep Venray, dat een serie maakte over de geschiedenis van de Sint Petrus' Bandenkerk in de Limburgse plaats.

De 55-plusshow op Skyline RTV (Uden en Veghel) is het beste dat de lokale radiostations te bieden hebben. Qua nieuws was de jury vol lof over het Twents gemeenteraadsverkiezingendebat op TV Enschede. Streekomroep RTV NOF uit De Westereen won de prijs in de categorie Crossmediaal.

De prijzen werden uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.