Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Jakhals' Erik Dijkstra niet voor de rechter

'Jakhals Erik' hoeft zich niet voor de rechter te verantwoorden voor het gooien van een bierflesje naar een rondvaartboot van Vereniging de Zonnebloem.
Door ANP

Justitie heeft besloten de zaak voorwaardelijk te seponeren, onder meer omdat de televisieverslaggever al heeft afgesproken vrijwilligerswerk te verrichten voor de organisatie.

Tijdens een filmpje voor het programma De Wereld Draait Door gooide verslaggever Erik Dijkstra in Amsterdam een aluminium bierflesje van grote hoogte naar beneden, richting een rondvaartboot.

Het flesje raakte de boot en miste op een haar na de opvarenden. De rondvaartboot vervoerde een groep mensen met een lichamelijke beperking.

Dijkstra bood daarna zijn excuses aan en bood aan twee dagen als vrijwilliger actief te zijn voor De Zonnebloem, die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen.

De vereniging deed echter toch aangifte omdat ze het belangrijk vond dat het incident goed werd onderzocht. Mocht de verslaggever het vrijwilligerswerk nalaten, dan gaat justitie hem alsnog vervolgen.

Bekijk beelden van het incident:


Lees meer over:

Erik Dijkstra

Aanbevolen artikelen